Субота, 04.05.2024, 02:27 | Головна | Реєстрація | Вхід | | Вітаю Вас Гость | RSS

Головна Наші новини Адміністрація сайту ЗНО, ДПА

Наша гордість Наш фотоальбом Наш форум Гостьова книга

Головне меню


Сайти класів школи
Сайт 4 - А класу
Сайт 6 класу
Блог 7 - А класу
Сайт 8 - А класу
Сайт 9 класу
Сайт 10 класу

Хочемо знати
Чи потрібен класу власний сайт?
Всього відповідей: 177

Міні-чат

Нам цікаво
Скажіть, будь-ласка, хто Ви
Всього відповідей: 485

Хочемо знати
Що Вас цікавить на нашому сайті
Всього відповідей: 406

Форма входу


Головна » 2013 » Березень » 10 » Уперше в школі ток – шоу
10:07
Уперше в школі ток – шоу
29 січня за ініціативою міністерства інформації для учнів 9-11 класів було вперше проведено ток- шоу. Головна тема дискусії - «Українська мова в житті українців».
Ведучі Стаховська А. та Воробйов К. нагадали присутнім про основні гіпотези виникнення української мови, підкреслили важливе місце мови в згуртуванні нації. Для підтвердження величі нашого народу й пробудження патріотичних почуттів у присутніх була представлена презентація «Моя Батьківщина - Україна».
Полеміка розгорнулася навколо трьох важливих питань: «Україна чи Малоросія», «Україна для українців», «Чи потрібна Україні друга державна мова». Учасникам ток - шоу: Мілька К. (10 кл.), Турченко Т. ( 9кл.), Трикіла А.   ( 11кл.),Таран Я. (10кл.), Озмитель О. (11кл) довелося добирати багато переконливих аргументів для підтвердження своїх думок.
Мілька К. говорив, що українська мова є  не модною. Таран Я. висловила  думку, що державна мова має бути одна, а знати можна скільки завгодно мов. Турченко Т. підкреслила: «Україна має бути тільки для українців». Озмитель О. дохідливо пояснила значення слова «малорос» і зробила висновок: ця назва образлива для українців, бо вказує ніби на національну другосортність.  Трикіла А. стверджувала, що соромитися  рідної мови - це дикість. Долучилася до дискусії учитель української мови та літератури Озмитель М.А.  Вона наголосила, що сьогодні оголошена війна українському народу в духовно - культурній сфері. Чужинці, зруйнувавши українську ідентичність, а мова є національним кодом, здобудуть країну в цілому.
Гасло «Україна для українців» повинно звучати в національно-захисному характері, тобто ми повинні стати титульною, головною нацією в державі, біля якої гуртуються представники інших народів. Зачитала заклик до українців сучасного публіциста, громадського діяча, письменника Олега Чорногуза, у якому він висловив свої думки щодо гартування українського характеру. Після емоційних суперечок організатор ток – шоу  Ігнатов О.В. подякував учасникам заходу й запросив усіх бажаючих долучитися до дискусії на сайті школи.
Колишні випускники школи: Капралов М, Пономар П., Шарапа В., які були запрошені на таку відверту розмову,  висловили свою думку про громадську активність старшокласників, сказали, що були приємно вражені змінами, які сталися в рідній школі.
                                                                                                            
Харьков А., учень 10 класу
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 629 | Додав: Mamaj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайти вчителів школи
Сайт Ігнатова О.В.
Сайт Брижник О.Г.
Сайт Ігнатової Ю.І.
Сайт Пацули Л.В.

Друзі сайту
Сайт Карлівського РВО
Сайт ПОІППО
Сайт МОН України
Сайт "Увага! Шахраї в мережі"
Освітній портал "Педпреса"

ГОТУЄМОСЯ ДО УРОКІВ
Математика [20]
Українська мова та література [5]
Фізика [6]
Образотворче мистецтво [1]

НОВІ МАТЕРІАЛИ

Що скажете
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 497

Відвідувачі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz